Over Richard

Bij mijn geboorte in 1987 kreeg ik, Richard Avontuur, een geweldig welkomstcadeau. Een cadeau dat vandaag de dag zeer toepasselijk is. Want hoe kan je als freelance journalist, tekstschrijver en eindredacteur beter heten dan ‘Avontuur.’ Een naam waar ik geen seconde over na heb hoeven denken, die kreeg ik zomaar in de schoot geworpen. Tegen zo’n naam kan geen pseudoniem op.

Zodra ik kon lezen pluisde ik de krant na. Sterker nog, ik kwam op jonge leeftijd in opstand toen besloten werd dat de krantenbezorger voortaan onze brievenbus wel mocht overslaan. Toen ik kon schrijven, vulde ik schriftjes met ‘verslagen’ van sportwedstrijden. Tijdens mijn middelbare schooltijd veranderde hobby in ambitie. Via de School voor Journalistiek in Utrecht groeide ik naar mijn eigen bedrijf Avontuur Journalistiek, waarmee ik met veel plezier voor verschillende opdrachtgevers teksten schrijf en eindredactie voer.

Avonturen, groot en klein, treed ik graag tegemoet. En ik maak anderen daar graag deelgenoot van. Door in mijn teksten te delen wat ik hoor en zie. Met mijn teksten wil ik de lezer het gevoel geven dat hij of zij ook aanwezig was. Of dat nu is tijdens een trip met een waterpoloploeg naar een Europa Cup-duel in Moskou, bij een rondleiding op de nieuwste trouwlocatie in Gouda of aan tafel tijdens een interview.

Schrijven voelde voor mij nog nooit als een verplichting. Het geeft mij voldoening. Drie drijfveren zijn voor mij zeer belangrijk in mijn werk:

  • Variatie

    Waar voor veel mensen regelmaat een zegen is, geldt dat bij mij voor variatie. Afwisseling in werk (informatie vergaren, schrijven, eindredactie voeren), onderwerpen (sport, politiek, bedrijfsverhalen) en werktijden (zeker geen negen-tot-vijf-mentaliteit) is voor mij een pré.

  • Plezier

    Vraag mij mijn hobby’s in te vullen en (naast wielrennen en fotografie) vul ik al snel schrijven in. Mijn hobby is mijn werk. Mijn werk als freelance journalist, tekstschrijver en eindredacteur is absoluut mijn droombaan.

  • Nieuwsgierig

    Naar de informatie die nodig is voor een goede tekst, naar nieuwe vormen van tekstschrijven en naar nieuwe ervaringen. Mijn nieuwsgierigheid naar het nieuwe, het onbekende is wat mij drijft in mijn werkzaamheden.

Heeft u een vraag of zou u graag met mij in contact willen komen? Dit kan eenvoudig via de pagina ‘Contact.’